Verkoop binnendienst

De verkoop binnendienst is een belangrijke afdeling in vrijwel ieder bedrijf. De afdeling of functie is commercieel maar ook communicatief sterk. Dat zijn twee belangrijke aspecten, zeker vandaag de dag. Daarom is de verkoop binnendienst cruciaal. Het is dan ook niet gek om een functie op deze afdeling of specifiek deze functie te overwegen. Maar wat voor opleiding heb je daar voor nodig? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? En past de functie verkoop binnendienst eigenlijk wel bij jou? In deze post lees je het antwoord op al deze vragen.

Opleiding en doorgroeimogelijkheden

Beginnend bij de opleiding. Je kunt bij Fabius opleidingen een opleiding voor de verkoop binnendienst volgen. Deze opleiding duurt een jaar, maar vraagt slechts een dagdeel per week je aanwezigheid in een klas. Bovendien is het een tweedelige opleiding en krijg je er twee diploma’s voor. Dat is dus het overwegen waard. In de functie van verkoop binnendienst heb je ook nog doorgroeimogelijkheden als het werk je goed afgaat. Je kunt bijvoorbeeld streven naar een functie als accountmanager, medewerker verkoop buitendienst of verkoopleider. Dat is natuurlijk niet verplicht als je graag voor verkoop binnendienst gaat.

Voor wie

Dan rest nog de vraag of het wel bij jou past. Verkoop binnendienst is een communicatieve en commerciële functie. Heb je met één van deze twee niets of zelfs met beide, dan is het niets voor jou. Daarnaast is klantgerichtheid belangrijk, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en ben je servicegericht. Probleemoplossend denken, creativiteit en het vermogen feedback in te zetten voor je eigen ontwikkeling zijn ook belangrijke competenties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *