Vakantie naar Saarland?

saarland

Saarland is een van de zestien deelstaten van Duitsland. Het gebied ligt in het zuidwesten en het grenst aan Frankrijk en Luxemburg. De oppervlakte is 2570 vierkante kilometer en het heeft ongeveer een miljoen inwoners. Het is een van de kleinste deelstaten van Duitsland en de hoofdstad is Saarbrücken.

saarland

Grootte zegt niets

Saarland is misschien een van de kleinste deelstaten van Duitsland, maar je mag hem zeker niet overslaan. Het is een prachtige deelstaat met veel mooie plekjes. De Saarloop, waarbij de rivier bij Mettlach een U-bocht maakt, is een plek waar jij je ogen niet kan geloven. Dit is een prachtig punt om te zien en de wereld staat daar een beetje stil. Verder is er enorm veel natuur in deze deelstaat met uitgestrekte wijngaarden langs de rivier. Deze wijnen zijn ook overal op de kaart te vinden bij terrasjes. Er zijn erg veel terrasjes en barretjes te vinden met leuke winkels.

Aan natuur geen gebrek

Aan natuur is er zeker geen gebrek in Saarland. De deelstaat is bedekt met bossen en je vindt hier het biosfeerreservaat Bliesgau aan de Franse grens. Dit staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is een erg bijzondere plek. Er staan veel bossen, boomgaarden en uiterwaarden. Het heuvelachtige landschap wordt doorkruist door de rivier Blies en er zijn veel orchideeënweiden. Je kunt er supermooi wandelen en fietsen en dit is dan ook erg populair bij avontuurlijke mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *