Behandeling bij burn out: dit zijn de opties

Behandeling burn out

Een burn out is een vervelend probleem dat zich zowel mentaal als fysiek kan manifesteren. Wanneer je in loondienst bent dan word je voor de behandeling van een burn out vaak naar een praktijkondersteuner gestuurd. Dat is een soort eerste aanspreekpunt voor dit soort problemen. Daarna wordt je eventueel doorverwezen naar een bedrijfsarts of psycholoog. Maar wist je dat er nog veel meer soorten behandeling bij burn out geschikt is? 

Behandeling burn out

Het type behandeling

Een burn out is niet zoals een griepje. Er zijn veel verschillende manieren om het te behandelen. Het hangt bovendien zeer van de persoon af hoe zij graag die behandeling ondergaan. De ene persoon heeft baat bij simpelweg praten met iemand, de ander moet ook fysiek behandeld worden. Het is geen probleem om af te wijken van wat een werkgever aanraadt. Het is jouw lijf en gezondheid, en een werkgever heeft natuurlijk een heel ander doel dan jij. Die wil vooral dat je zo snel mogelijk weer voor de volle honderd procent aan het werk gaat. 

Soorten behandelingen

Naast de reguliere behandelingen bij de praktijkondersteuner zijn er dus veel opties om een burn out te behandelen, al dan niet in combinatie met elkaar:

  • Je kunt met een psycholoog gaan praten. Het doel is dan vaak om de oorzaak van de burn out te vinden en samen manieren te aanleren om met stress om te gaan en die oorzaak aan te pakken.
  • Je kunt een energetisch coach inschakelen. Een energetisch coach kijkt meer naar de combinatie tussen je lichaam en geest, en helpt je de energie in je eigen lijf weer goed te laten vloeien. Een energetisch coach gaat ervan uit dat je blokkades en stress in je lijf te maken hebben met energie die stroomt door je lichaam.
  • Je kunt in groepssessies therapie volgen met andere mensen die soortgelijke problemen ervaren. 

Zoals je ziet zijn er dus nog veel meer opties voor iedereen die een burn out graag efficiënt wil behandelen. Kies je eigen weg hierin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *